To Lambrusco κατάγεται από τις επαρχίες της Modena και της Emilia-Romagna, περιοχές που δείχνουν ότι έχουν μια μακρά ιστορία από την αρχαιότητα σε ότι έχει να κάνει με το σταφύλι και το κρασί.
Το & όνομα του Lambrusco έχει παρθεί από μια ποικιλία ενός σταφυλιού το οποίο παράγει ένα καλό, υπέροχο και αφρώδες κρασί. Ο τρόπος που χρησιμοποιείται για να φτιαχτεί είναι η μέθοδος Charmat δηλαδή διενεργείται μια δεύτερη ζύμωση σε μια κλειστή δεξαμενή υπο πίεση για το λιγότερο 30-40 μέρες.
Το Lambrusco είναι ημίγλυκο: αυτό σημαίνει ότι σταματάει η ζύμωση στους 7,50ο alc.με ψύξη οπότε ένα μέρος της ζάχαρης του σταφυλιού δεν μετατρέπεται σε αλκοόλ. Ως εκ τούτου το κρασί είναι εντελώς φυσικό χωρίς καμία προσθήκη αερίων ή ζάχαρης.
Ο Enzo Ferrari είχε πάθος για τα ξεχωριστά κρασιά και προτιμούσε να πίνει ένα ξηρό κόκκινο Lambrusco. Αυτό το επιβεβαιώνει και ο γιος του Piero o οποίος εκτιμά ιδιαίτερα την παραγωγή κρασιού στην περιοχή Emilia.
Είναι ιδανικό να συνοδεύσει μια ευρεία ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων που αποτελείται από εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια και απολαμβάνει ιδιαίτερη φροντίδα σε όλα τα στάδια παραγωγής του, είναι μοναδικό, ευχάριστο, «εύκολο» να το πιεις, ημιαφρώδες, ημίγλυκο, δημοφιλές ανάμεσα σε νέους και μοντέρνους ανθρώπους (ειδικά στις γυναίκες) και κατάλληλο για πολλές περιπτώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας, με ή χωρίς φαγητό. Σερβίρεται στους 8-10ο C.